ProCab-äänieristys ratkaisi meluongelman

 

Kun Treston Oy:n tuotantotiloihin asennettiin uusi putkisaha, syntyi samalla merkittävä meluongelma. PRP ratkaisi ongelman ProCab-äänieristyksellä, joka asennettiin koko putkisahakokonaisuuden päälle.

 

Yhdessä asiakkaan ja suunnittelutiimin kanssa PRP räätälöi ProCab-äänieristyskokonaisuuden runkoon ratkaisun hankalaksi todettuun putkisahan ja putkimakasiinin liittymäkohtaan.

“Palaute ProCab:ista on ollut heti myönteistä. Työviihtyvyys on parantunut paljon.” – Treston Oy, Kunnossapitopäällikkö Antero Hakala

 

 

 

 

PROCAB-ÄÄNIERISTYS RÄÄTÄLÖIDÄÄN KOHTEEN MUKAAN

Treston valitsi PRP:n putkisahansa äänieristyksen ratkaisijaksi hyvän kokemuksen vakuuttamana. Jo aiemmin levyntyöstökeskuksen yhteyteen asennettu ProCab-äänieristys oli huomattu toimivaksi ratkaisuksi. Teräspintaisista älymoduuleista rakentuva ProCab-ratkaisu on kooltaan kompakti, se eristää ääntä hyvin ja se voidaan rakentaa suoraan koneen päälle.

PRP:n asiantuntijat tutustuivat asennuskohteeseen ennakolta. Näin ProCabin äänieristysratkaisun ovien, liukuovien ja ikkunoiden sijoittelu sekä mittatarkennukset saatiin kohdalleen jo esisuunnitteluvaiheessa. Jopa äänieristyskopin väri räätälöitiin yhteensopivaksi samassa tilassa olevan hitsausrobotin kanssa.

“Värimaailmakin saatiin räätälöityä asiakkaan mukaan, mikä oli hyvä asia. – Treston Oy, Kunnossapitopäällikkö Antero Hakala

Putkisahan äänieristyksen asennustyöt toteutettiin viikossa. ProCab-ratkaisun asennus aloitettiin maanantaiaamuna ja työ valmistui perjantaina puolilta päivin. Valaistusratkaisut ja lisätuulettimet asennettiin samalla kertaa.

 

KOKO ÄÄNIYMPÄRISTÖ RAUHOITTUU PROCAB-RATKAISULLA

Tehdas- ja tuotantotiloissa melu on usein ongelma. Tehokkaan ja tyylikkään ProCab-äänieristyksen asennuksen jälkeen Trestonilla on alettu tottua siihen, ettei ylimääräistä meteliä ole.

Työntekijöiden välinen kommunikaatio on nyt helpompaa ja melun aiheuttamalta kuormitukselta ja kuulovaurioilta vältytään. Investointi laadukkaaseen äänieristykseen maksaa itsensä takaisin, kun koko ääniympäristö on hallittu ja työviihtyvyys paranee.

ProCab-äänieristyksellä Treston sai melutason putoamaan mukavasti. Sahan ja valmiiden putkien kuljettimella mitattiin 110 dB koneen kohdalla käytävällä. ProCab-äänieristyskoppi päällä koneen käytöstä syntyvä melu oli enää noin 80 dB:n tasolla.

 ”ProCab on varmasti vallan hyvä kaikille muillekin työstökoneille, sahoille ja levytyökeskuksille ilman äänieristyksiä.”

Treston Oy, Kunnossapitopäällikkö Antero Hakala

 

ProCab on hyvin suunniteltu tuote, jota ei tarvinnut viilailla paikan päällä. Saimme kertalaakista sitä, mitä pitikin.

– Treston Oy, Kunnossapitopäällikkö Antero Hakala