REFERENSSIT
Viimeistellyt ja näyttävät kohteet palkitsevat.

 

PRP on toteuttanut vuosien varrella lukuisan määrän ratkaisuja mitä vaihtelevampiin kohteisiin asuintaloista sairaaloihin, kirjastoihin ja kauppakeskuksiin. Tutustu muutamiin näyttäviin ratkaisuihin tässä!

 

 

 

 

 

 

 

 

Marinranta, Espoo

Marinranta on moderni maanpäällinen pysäköintilaitos, joka valmistui vuonna 2020. Selkeät ja kulmikkaat muodot tekevät rakennuksesta ryhdikkään. Se sopeutuu maastoon ja miljööseensä harmonisesti.

PRP:n tuotesuunnittelun ja nykyaikaisten levytyökeskusten avulla toteutimme muodoiltaan haastavat julkisivut kustannustehokkaasti. Kohdekohtaisella perforoinnilla toteutetut merialumiinilevyt ovat kiinnitetty esivalmistettuihin alumiinirunkoelementteihin. Alumiinilevyjen salmiakkikuvio on yhtenäinen koko julkisivun mitan. Jotta lopputuloksesta saatiin yhtenäinen, jokainen levy suunniteltiin ja valmistettiin omana kappaleenaan.

Kohteen Cor-Ten -julkisivut ovat valmistettu PRP10-kasettijärjestelmällä, jossa kasetit kiinnitetään saumoista ja kiinnitysruuvit jäävät lähes piiloon. Järjestelmän etu on nopea asennus ja tarvittaessa kasettien vaihdettavuuden helppous. Cor-Ten -teräkselle ominainen luonnollinen, lämmin sävy pehmentää kauniisti rakennuksen ulkokuorta.

Elementtivalmistuksessa hyödynsimme vahvaa levytyötaitoamme ja tehokkaita levytyöasemiamme. 

Toteutus: Perforroidut merialumiinielementit, saumoista kiinnitettävät PRP10-kasetit Cor-Ten-teräksestä

ISABELLA TOWER, JÄtkäsaari

Isabella Tower on vuonna 2021 valmistuva uudisrakennuskohde, joka edustaa parhaalla mahdollisella tavalla selkeää, kulmikasta ja terävämuotoista arkkitehtuuria. Julkisivussa selkeät vaakakolmiot yhdistyvät pystykolmioihin katutasosta ylös räystäälle asti. Vaikuttavan ulkonäön kruunaavat viimeistellyt liittymärakenteet ikkunoissa, ovissa ja parvekelasituksissa.

 Isabella Tower sijaitsee Helsingin merellisessä Jätkäsaaressa, missä se on alttiina vaativille luonnonolosuhteille ja suolaiselle meri-ilmalle. Yli 50 metrin korkuisen julkisivun rakenteilta edellytetään siksi poikkeuksellista kestävyyttä. Pinnan kolmioiden kärjet työntyvät noin 50 cm päähän rungosta, ja linjojen pysyminen suorana vaati tuotannolta suurta mittatarkkuutta.

PRP suunnitteli julkisivuelementit tiiviissä yhteistyössä hankkeen omistajan, arkkitehtien ja rakennesuunnittelijoiden kanssa. Kiinnitysrakenteissa kumppanina oli saksalainen Fischer.

Toteutus: Kolmion malliset pystysuorat ja vaakasuorat merialumiinielementit

colosseum, Vantaa

Julkisivun kaarevien pintojen tehostelevytykset toteutettiin alumiinikomposiittilevyillä. Kokonaisuuden viimeistelivät huolellisesti suunniteltut liittymäkohdat parvekelasituksiin.

Cor-Ten-teräksestä tehdyt PRP-kasetit korostavat porttikongin ilmettä. Materiaalin patinointi on käynnistynyt ilmankosteuden ansiosta ja lähestyy lopullista ulkonäköä. Yksilölliset ja osittain perforoidut Cor-Ten-kasetit ovat valmistettu PRP:n nykyaikaisilla levytyökeskuksilla.

PRP vastasi julkisivuun liittyvästä detaljiikkasuunnittelusta yhdessä tilaajan, parvekelasitoimittajan ja arkkitehdin kanssa. Yhteistyössä syntyi varsin näyttävä kokonaisuus.

Toteutus: PRP-kasetit, Cor-Ten-terästä, osittain perforoituna

kirkkonummen kirjasto, fyyri

Kupari taipuu mitä moninaisempiin muotoihin ammattilaisten käsissä. Kuparipaanuseinät muodostavat päämassan rakennuksen julkisivuista. Liittymärakenteissa kuten ei myöskään räystäysliittymissä sallittu listoituksia, joten tuotannolta ja asennustöissä vaadittiin erityistä tarkkuutta.

Julkisivuissa käytettiin lisäksi mustaksi anodisoitua alumiinisälettä. Kohdekohtaisella perforoinnilla säleseinästä saatiin persoonallinen ja näyttävä seinäkokonaisuus. Sisätiloihin PRP asensi näyttäviä yksityiskohtia messinkilevyistä, jotka korostavat tilojen arvokkuutta.

Fyyri komeine julkisivuineen on Arkkitehtuurin Finlandia 2021 -palkinnon voittaja.

Fyyri on huomioitu laajasti sekä kotimaisessa että kansainvälisessä mediassa.

El Pais

Azure Magazine

Elle Decor

Dezeen

Prointerior

 

 

PRP toteutti Kirkkonummen kirjaston ainutlaatuiset kuparijulkisivut, jossa pienetkin yksityiskohdat ovat tarkkaan mietitty yhteistyössä arkkitehdin, tilaajan ja rakennuttajan kanssa.

Materiaali: Kuparipaanuseinät ja mustaksi anodisoidut alumiinisäleet, kohdekohtainen perforointi. Sisätiloissa yksityiskohdat toteutettu messinkilevyillä.

KOSKIKESKUS, TAMPERE

Suomen kaiketi maineikkain kauppakeskus Tampereen Koskikeskus sai näyttävän kasvojen kohotuksen PRP:n asentamilla Reynobond-alumiinikomposiittikaseteilla. Monimuotoisen rakennuksen vanhat keraamiset laattajulkisivut purettiin ja seinäpintoja yhtenäistettiin suuremmiksi pinnoiksi.

PRP:n säädettävällä KU 50 VA alumiinisella rankajärjestelmällä lopputuloksesta saatiin luotisuora. Yksityiskohtina esiin voi nostaa kasetoinnin pystymallisen tiililadonnan ja suunnikkaat muodot. Myös nurkan yli sekä räystäälle kääntyvillä kaseteilla saatiin aikaan viimeistelty lopputulos.

Näyttävä julkisivu on arkkitehtuuriltaan moderni ja jykevä. Toteutus koostuu useasta teknisesti haastavasta yksityiskohdasta, jotka tekevät kokonaisuudesta komean ja uniikin.

PRP valmisti kaikki asennettavat komponentit omassa tuotannossaan. Kokonaisuuden kruunaa julkisivuun integroitu, valaistu ja perforoitu
”Koskikeskus”-valomainos. 

Materiaali: Reynobond-alumiinikomposiittikasetit. PRP:n säädettävä KU 50 VA alumiininen rankajärjestelmä.

prima power, Seinäjoki

Prima Powerin pääjulkisivussa on käytetty näyttävässä määrin alumiinikomposiittilevyä. Sisäänkäyntisyvennystä on korostettu levyn puukuviointi-maalipinnalla.

PRP:n kasettijärjestelmän avulla yksittäiset levyt saattavat olla hyvinkin suurikokoisia ja ilman näkyviä kiinnitysruuveja. Ulkonurkissa on käytetty nurkkakasetteja, jotka viimeistelevät kokonaisuuden.

PRP toteutti seinäjokelaisen Prima Powerin pääjulkisivun näyttävillä alumiinikomposiittilevyillä. PRP:n kasettijärjestelmät mahdollistavat suurikokoisten levyjen asennuksen ilman näkyviä kiinnitysruuveja.

Materiaali: Alumiinikomposiittilevy, PRP:n kasettijärjestelmä

AS. OY TAKILA, PUOSU, VINCENT JA MASTO SOMPASAARI | HELSINKI

PRP toteutti Helsingin Sompasaareen rakennetut As. Oy Helsingin Takilan, Puosun, Vincentin ja Maston julkisivuverhoukset mattamustalla alumiinikomposiittilevyllä, joka soveltuu erittäin hyvin kulmikkaiden muotojen tekemiseen. Kerrosrakenteen ansiosta levy on kevyttä, mutta kuitenkin samanaikaisesti jäykkää.

Komposiittilevyistä valmistetut mustat kotelorakenteet korostavat lasien välissä rakennuksen kulmikkaita geometrisiä muotoja. 

PRP toteutti julkisivuverhoukset mattamustalla alumiinikomposiittilevyllä. Yhdessä kohteen pääurakoitsijan ja arkkitehdin kanssa haasteellisista detaljeista saatiin viimeistelty kokonaisuus meren äärelle.

Materiaali:  Mattamustat alumiinikomposiittilevyt

KSSHP SAIRAALA NOVA, JYVÄSKYLÄ

PRP toteutti historiansa suurimman aliurakointikohteen Jyväskylään.

Urakkaan kuuluivat kohdekohtaisesti räätälöidyt ulkosäleseinät, aulatilojen perforoidut profiilipeltiseinät, ulkotilojen alakattojen profiilipellitykset ja alumiinikomposiittikasetit,  yhteismäärältään n. 15 000 m2.

KSSHP Sairaala Nova on PRP:n historian suurin aliurakointikohde Jyväskylässä.
PRP toteutti sairaalaan monipuoliset ja näyttävät julkisivuverhoukset ulkotiloihin ja aulatiloihin räätälöidysti.

Materiaali: Alumiinikomposiittikasetit, perforoidut profiilipeltiseinät, profiilipellitykset, alumiinisäleet.

PERKKAAN KAMPUS, ESPOO

Toimistorakennus Perkkaan Kampuksen näyttävä julkisivu on yhdistelmä korkeakiiltoista pintaa, kaarevia muotoja ja vihreän sävyjen värileikkiä.

PRP toteutti kohteen Reynobond-alumiinikomposiittilevyillä.  Taustarankajärjestelmä oli yhdistelmä erikoisprofiileja sekä säädettäviä osia.

Tilaajana oli Keva ja pääurakoitsijana Hartela Etelä-Suomi.

Espoossa sijaitseva toimistorakennus Perkkaan Kampus on upea, vihreän eri sävyissä kohoava maamerkki. Julkisivutoteutuksen erikoisuutena ovat aidosti kaarevat pinnat, jotka PRP toteutti Reynobond-alumiinikomposiittilevyillä.

Materiaali: Reynobond-alumiinikomposiittilevyt

PROCAB x TRESTON

Treston Oy:n tuotantotilan melualtistuksen vähentämiseksi ja työntekijöiden viihtyvyyden varmistamiseksi tarvittiin tehokas ja nopeasti käyttöön saatava äänieristysratkaisu. PRP äänieristi uuden putkisahan äänieristyksen ProCab:illa, joka asennettiin suoraan putkisahan päälle.

ProCab-äänieristysratkaisun asennus on sujuvaa, sillä sen moduulirakenne voidaan räätälöidä tarkasti kohteen mukaan etukäteen.

ProCab on monikäyttöinen teollinen suojausratkaisu, joka soveltuu suojaamaan työntekijöitä niin melulta, ilman epäpuhtauksilta kuin lämpötilan vaihteluilta. ProCab-seinämillä voidaan rakentaa sen mallinen ja kokoinen suoja kuin koneet ja tilat edellyttävät. Myös rakenteen ulkoasu voidaan räätälöidä brändin ilmeen mukaiseksi ja yhteensopivaksi asennuskohteen kanssa. 

Materiaali: Teräspintaiset älymoduulit

PRP x Oilon

Yhteistyökumppanin täydentävä osaaminen on arvokas osa Oilonin tuotekehitystä ja valmistusta. PRP:n materiaaliosaaminen sekä vahva suunnitteluosaaminen synnyttävät ohutlevytuotteisiin valmistettavuutta ja minimoivat tarvittavien osien määrän. Se säästää kokoonpanon kustannuksia ja tuottaa lisäarvoa.

Oman kokemuksensa perusteella Oilon suosittelee PRP:tä kumppaniksi kaikenlaisille konerakennuksen toimijoille, jotka tarvitsevat ohutlevyä ja kaipaavat siihen ammattitukea.

PRP valmistaa ohutlevytuotteita asiakkaiden tarpeisiin yli 30 vuoden kokemuksella. Sopimusvalmistuksen lisäksi tarjoamme asiakkaiden käyttöön vahvan suunnitteluosaamisen eri materiaaleista ja valmistusmenetelmistä sekä monipuolisen konekannan.  Tuloksena on tehokas ja osien määrän minimoiva ohutlevytuote. Tuotamme sekä pieniä että suuria sarjakokoja.

 Materiaali: Tehdasmaalattu ohutlevy, sinkittyjä osia 1–3mm paksuisina

PRP x Prima Power

ProCab on yhtä aikaa standardoitu ja joustavasti kustomoitavissa. Finn-Powerin ja PRP:n yhdessä kehittämä äänieristysratkaisu täyttää EU:n konedirektiivin vaatimukset ja moduulien vapaa yhdisteltävyys takaa, että se sopii kaikenlaisten koneiden ja linjastojen suojaukseen.

 ProCab pudottaa ulkopuolelle kuuluvaa ääntä 20 desibeliä, eli korvin kuultava melu vähenee noin yhteen neljäsosaan.

ProCab on monikäyttöinen teollinen suojausratkaisu, joka soveltuu suojaamaan työntekijöitä niin melulta, ilman epäpuhtauksilta kuin lämpötilan vaihteluilta. ProCab-ratkaisu tukee työturvallisuutta ja työterveyttä hallitsemalla työskentelytilan melutasoa tehokkaasti. Sen avulla voidaan joko eristää koneen tai linjaston tuottama melu tai tarjota koneen käyttäjälle tai lähellä työskenteleville rauhallinen työtila.

Materiaali: Teräspintaiset älymoduulit