ProCabin tuotekehitys oli priima projekti

Kun tavoite ja näkemys ovat yhteiset, voidaan vaativakin tuotekehitysprojekti viedä läpi jopa puolessa vuodessa.

 

Finn-Powerin ja PRP:n yhteistyönä syntyi ProCab, modulaarinen teollisen suojauksen ratkaisu, joka on yhtä aikaa standardoitu ja kustomoitu.

”Tämä oli todella hyvä projekti. Me saavutimme sellaisen lopputuloksen, jonka halusimme. Tämä on erittäin hyvä tuote teollisuuteen.”

– Jarmo Mursula, operatiivinen johtaja, Finn-Power

 

PROCAB SYNTYI SELKEÄSTÄ TARPEESTA

Seinäjoella toimivan ja Prima Power -konserniin kuuluvan Finn-Powerin operatiivinen johtaja Jarmo Mursula on suorasanainen PRP:n kanssa vuonna 2017 alkaneen tuotekehitystyön alkusysäyksestä.

“Olimme jo myyneet äänieristysratkaisuja Prima Power-konemyyntimme yhteydessä, mutta emme olleet tyytyväisiä niihin ratkaisuihin, joita meillä oli. Vanha tapamme toimia oli hyvin työläs.”

 Haasteita oli sekä itse äänieristyksen asennuksen kanssa, logistiikassa että koko prosessin sujuvuudessa. Lisäksi oli selvä tarve ratkaisulle, joka olisi helppo sovittaa saumattomasti erilaisten koneiden ja linjastojen yhteyteen.

 ProCabin idea on eräänlainen alanvaihtaja. PRP:n kanssa samaan Duuri Group -konserniin kuuluva Scanmikael käytti jo kehittämäänsä modulaarista ja joustavasti muuntuvaa äänieristysratkaisua tilanjakamisen alalla.

 “Juttelin Scanmikaelin toimitusjohtajan kanssa ratkaisusta ja meille syntyi ajatus siitä, että meidän ongelmamme voisi ehkä ratkaista samalla mallilla. Siitä PRP lähti kehittämään meille modulaarista äänieristysratkaisua”, Mursula kertoo.

ONNISTUMISEN TAKANA TARKKA MÄÄRITTELYTYÖ

Hyvä suunnittelu kiihdytti ProCabin nopeasti piirustuspöydältä tuotantoon. Kaikkiaan prosessi vei vain noin puoli vuotta.

 Kehitystyöhön osallistui PRP:n ja Finn-Powerin asiantuntijoita niin tuotannosta, tuotekehityksestä kuin ostopuolelta. Parhaiden mahdollisten ratkaisujen tuottamiseksi PRP täydensi omaa tiimiään lisäksi Caplanin vahvalla suunnitteluosaamisella sekä äänen vaimentamisen erityisasiantuntija, akustikko Denis Siposen osaamisella.

 Jarmo Mursula painottaa, että erityisen tärkeä onnistumisen edellytys oli tiivis yhteistyö ja tuotteen koko elinkaaren hahmottaminen ennen ensimmäisenkään metallilevyn taivutusta.

“Hankalinta tuotekehitysprosessissa on, jos tavoite muuttuu prosessin aikana. Silloin ei voi tulla hyvää.”

ProCabin kehitystyössä hyödynnettiinkin laajaa teknistä osaamista mutta pohdittiin myös tuotteen elinkaarta myynnistä logistiikkaan ja asennukseen sekä ProCabilla äänieristetyn koneen koko käyttöikää huoltoineen päivineen.

“Me halusimme huipputuotteen osaksi omia Prima Power -tuotteitamme. Oli myös selvää, että ProCabista tulisi PRP:lle yleistuote, sillä samaa meluongelmaa on kaikkialla teollisuudessa. Silti meidän ei tarvinnut antaa halustamme periksi yhtään”, Mursula sanoo tyytyväisenä.

PROCAB ON TÄYDELLINEN PARI PRIMA POWER -KONEILLE

Koska ProCab on suunniteltu yhteensopivaksi Prima Power -koneiden kanssa, se täyttää EU:n vaatimukset äänieristykselle. Mursulan mukaan asiakkaat arvostavat sitä, että koneisiin tarjottava äänieristysratkaisu on samalla osa konedirektiivin mukaista suojausta.

“Silloin he voivat olla varmoja, että turvallisuusasiat ovat kunnossa.”

ProCabia tarjotaankin nykyään kaikille Prima Power -metallintyöstökoneiden hankkijoille. Sopiva kokonaisuus rakennetaan erikokoisista moduuleista, joista löytyy myös ovellisia, ikkunallisia ja luukullisia vaihtoehtoja.

Tyypillinen tilanne on, että äänieristysratkaisua tarvitaan paikkaan, jossa toimisto tai kokoonpano ovat tuotantotilojen lähellä. Kun koneen ääni vaimennetaan eristämällä, sen lähellä on mielekkäämpää ja mukavampaa työskennellä.

ProCabia toimitetaan vuodessa kymmeniin kohteisiin ympäri maailmaa; Euroopan alueelle, Amerikkaan, Venäjälle ja Kiinaan. Se pudottaa ulkopuolelle kuuluvaa ääntä 20 desibeliä, eli korvin kuultava melu vähenee noin yhteen neljäsosaan.

“Palaute on kaikkialta tyytyväistä ja hyvin saman laatuista. Siitä tulee sellainen vau-efekti, että onko tuo kone rikki, kun siitä ei kuulu ääntä”, Mursula kuvailee.

 

"Me halusimme huipputuotteen osaksi omia Prima Power -tuotteitamme. Meidän ei tarvinnut antaa halustamme periksi yhtään."

– Jarmo Mursula, operatiivinen johtaja, Finn-Power