Älykäs suunnittelu tekee ohutlevystä arvontuottajan

Energia-​ ja ympäristöteknologian perheyritys Oilonille ohutlevyosaaminen tarkoittaa sekä tarpeeseen sopivia osia että saumatonta palvelua.

Valmistettavuuuden asiantuntijuus tekee PRP:stä erinomaisen kumppanin, jonka ohutlevyratkaisut parantavat tuotteen koottavuutta ja asennettavuutta.

“PRP on tuonut ohutlevyosiimme lisää valmistettavuutta, joka tuottaa meille lisäarvoa.” – Heikki Pitkänen, Category Manager, Oilon

 

KILPAILUETUA YHTEISTYÖMALLILLA

Oilon ja PRP ovat tehneet yhteistyötä ohutlevytuotannon alalla muutamia vuosia. Yhteistyötä tehdään useammalla liiketoiminta-alueella ja Oilonin eri brändien tuoteryhmissä ja tuotteissa. PRP:n sijainti Seinäjoella tekee siitä erityisen toimivan kumppanin Oilonin Lapuan tehtaalle.

PRP erottuu muista kilpailIjoistaan erityisesti palvelukokonaisuutensa ansiosta. Category Manager Heikki Pitkänen on mielissään toimivasta yhteistyöstä:

“Yhteistyömme on tähän mennessä ollut todella hedelmällistä. Sijainti on meille hyvä, jonka lisäksi PRP:llä on monipuolinen osaaminen ja omaa suunnittelua.”

Yhteistyötä on tarkoitus jatkaa myös tulevaisuudessa.

“PRP on mukana antamassa valmistajan näkökulmaa.”

PRP:SSÄ TIEDETÄÄN, MITEN OHUTLEVY TOIMII

Oilonilla on omaa valmistusta, suunnittelua ja designia, mutta suuri osa toiminnasta on kokoonpanoa. Vaikka maailmalta hankittuna ohutlevyosat voivat olla kustannuksiltaan edullisia, PRP:n ohutlevytuotannon toimintamallissa on hyötyjä, jotka tekevät yhteistyöstä pelkkiä osia arvokkaampaa.

“Tämä ohutlevymaailma on sellainen, että meidän oma design ei välttämättä ole juuri se, miten osa kannattaa valmistaa. PRP:llä on materiaalivalinnoissa ja valmistettavuudessa osaamista, joka tuottaa järkevimmän ratkaisun ja hinnan”, Heikki Pitkänen selittää.

Tuotekehitys on Oilonilla keskeinen osa liiketoimintaa. Siihen investoidaan sekä vahvana omana osaamisena että taloudellisesti. Kumppanin täydentävä osaaminen on silloin arvokas voimavara.

Tuotekehityksessä ajatusta kehitetään yhteistyössä ja vuorovedoin viisaimpaan suuntaan.  Palavereissa on edustettuna Oilonin hankinta ja suunnittelu sekä PRP:ltä myynnin edustaja ja suunnittelija.

Oilon toimittaa ensin PRP:lle oman vedoksensa, jossa on 3d-malli siitä, mitä tavoitellaan.

“Yhteistyöpalaveriimme PRP tulee sitten oman valmiiksi pureskellun ehdotuksensa kanssa siitä, miten ohutlevytuote voisi olla helpompi ja edullisempi tuottaa ja miten se tehtäisiin mahdollisimman vähillä osilla. Silloin kokoonpanossa menee vähemmän aikaa, mikä taas säästää meidän kustannuksiamme”, Pitkänen kertoo.

HYVÄ OHUTLEVYTUOTE ON MUUTAKIN KUIN METALLIA

Heikki Pitkänen painottaa, että Oilonille ohutlevytoimittajan yhteistyökyky ja palvelevuus ovat olennaisen tärkeitä.

“Joidenkin toimittajien kanssa yhteistyö rajautuu Oilonin piirustusten mukaisten ohutlevytuotteen valmistamiseen. PRP:llä laajempi palvelevuus on ihan normaali toimintatapa. He eivät vain tee tuotetta tilauksesta, vaan pystyvät neuvomaan meitä sillä alueella, missä oma osaamisemme ei ole niin vahvaa.”

Lapuan tehtaassa valmistettavien lämpöpumppujen kohdalla erityistä etua on maantieteellisestä läheisyydestä. Kausiluonteisesti hektinen tuotanto kaipaa ajoittain ohutlevytoimittajalta nopeaa tukea. PRP:n kanssa se sujuu.

PRP tekee Oilonille paitsi ohutlevyosia myös kokoonpanoa.

“Eristettyjen levyjen osalta PRP tulee osaksi meidän ketjuamme siinä, että se käyttää meidän alihankintaketjuamme ja tekee meille kokoonpanoa sekä toimittaa tuotteen meidän kohteeseemme, missä se vain kiinnitetään paikalleen.”

Pitkänen suosittelee PRP:tä kumppaniksi kaikenlaisille konerakennuksen toimijoille, jotka tarvitsevat ohutlevyä ja kaipaavat siihen ammattitukea.

“PRP:llä on myös paljon kokemusta äänenvaimennuksesta. Sekin on meille kiinnostava tulevaisuuden asia.”

 

PRP:llä on materiaalivalinnoissa ja valmistettavuudessa osaamista, joka tuottaa järkevimmän ratkaisun ja hinnan.

– Heikki Pitkänen, Category Manager, Oilon