REFERENSSIT
Viimeistellyt ja näyttävät kohteet palkitsevat.

 

PRP on toteuttanut vuosien varrella lukuisan määrän ratkaisuja mitä vaihtelevampiin kohteisiin asuintaloista sairaaloihin, kirjastoihin ja kauppakeskuksiin. Tutustu muutamiin näyttäviin ratkaisuihin tässä!

 

 

 

 

 

 

 

 

colosseum, Vantaa

Julkisivun kaarevien pintojen tehostelevytykset toteutettiin alumiinikomposiittilevyillä. Kokonaisuuden viimeistelivät huolellisesti suunniteltut liittymäkohdat parvekelasituksiin.

Corten-teräksestä tehdyt PRP-kasetit korostavat porttikongin ilmettä. Materiaalin patinointi on käynnistynyt ilmankosteuden ansiosta ja lähestyy lopullista ulkonäköä. Yksilölliset ja osittain perforoidut Corten-kasetit ovat valmistettu PRP:n nykyaikaisilla levytyökeskuksilla.

PRP vastasi julkisivuun liittyvästä detaljiikkasuunnittelusta yhdessä tilaajan, parvekelasitoimittajan ja arkkitehdin kanssa. Yhteistyössä syntyi varsin näyttävä kokonaisuus.

Toteutus: PRP-kasetit, Corten-terästä, osittain perforoituna

kirkkonummen kirjasto, fyyri

Kupari taipuu mitä moninaisempiin muotoihin ammattilaisten käsissä. Kuparipaanuseinät muodostavat päämassan rakennuksen julkisivuista. Liittymärakenteissa kuten ei myöskään räystäysliittymissä sallittu listoituksia, joten tuotannolta ja asennustöissä vaadittiin erityistä tarkkuutta.

Julkisivuissa käytettiin lisäksi mustaksi anodisoitua alumiinisälettä. Kohdekohtaisella perforoinnilla säleseinästä saatiin persoonallinen ja näyttävä seinäkokonaisuus. Sisätiloihin PRP asensi näyttäviä yksityiskohtia messinkilevyistä, jotka korostavat tilojen arvokkuutta.

PRP toteutti Kirkkonummen kirjaston ainutlaatuiset kuparijulkisivut, jossa pienetkin yksityiskohdat ovat tarkkaan mietitty yhteistyössä arkkitehdin, tilaajan ja rakennuttajan kanssa.

Materiaali: Kuparipaanuseinät ja mustaksi anodisoidut alumiinisäleet, kohdekohtainen perforointi. Sisätiloissa yksityiskohdat toteutettu messinkilevyillä.

KOSKIKESKUS, TAMPERE

Suomen kaiketi maineikkain kauppakeskus Tampereen Koskikeskus sai näyttävän kasvojen kohotuksen PRP:n asentamilla Reynobond alumiinikomposiittikaseteilla. Monimuotoisen rakennuksen vanhat keraamiset laattajulkisivut purettiin ja seinäpintoja yhtenäistettiin suuremmiksi pinnoiksi.

PRP:n säädettävällä KU 50 VA alumiinisella rankajärjestelmällä lopputuloksesta saatiin luotisuora.Yksityiskohtina mainittakoon kasetoinnin pystymallinen tiililadonta ja suunnikkaat muodot. Myös nurkan yli sekä räystäälle kääntyvillä kaseteilla saatiin aikaiseksi viimeistelty lopputulos.

Näyttävä julkisivu on arkkitehtuuriltaan moderni ja jykevä. Toteutus koostuu useasta teknisesti haastavasta yksityiskohdasta, jotka tekevät kokonaisuudesta komean sekä uniikin.

PRP valmisti kaikki asennettavat komponentit omassa tuotannossaan. Kokonaisuuden kruunaa julkisivuun integroitu, valaistu sekä perforoitu ”Koskikeskus” valomainos. 

Materiaali: Reynobond- alumiinikomposiittikasetit. PRP:n säädettävä KU 50 VA alumiininen rankajärjestelmä.

prima power, Seinäjoki

Prima Powerin pääjulkisivussa on käytetty näyttävässä määrin alumiinikomposiittilevyä. Sisäänkäyntisyvennystä on korostettu levyn puukuviointi-maalipinnalla.

PRP:n kasettijärjestelmän avulla yksittäiset levyt saattavat olla hyvinkin suurikokoisia ja ilman näkyviä kiinnitysruuveja. Ulkonurkissa on käytetty nurkkakasetteja, jotka viimeistelevät kokonaisuuden.

PRP toteutti seinäjokelaisen Prima Powerin pääjulkisivun näyttävillä alumiinikomposiittilevyillä. PRP:n kasettijärjestelmät mahdollistavat suurikokoisten levyjen asennuksen ilman näkyviä kiinnitysruuveja.

Materiaali: Alumiinikomposiittilevy, PRP:n kasettijärjestelmä

AS. OY TAKILA, PUOSU, VINCENT JA MASTO SOMPASAARI | HELSINKI

PRP toteutti Helsingin Sompasaareen rakennetut As. Oy Helsingin Takilan, Puosun, Vincentin ja Maston julkisivuverhoukset mattamustalla alumiinikomposiittilevyllä, joka soveltuu erittäin hyvin kulmikkaiden muotojen tekemiseen. Kerrosrakenteen ansiosta levy on kevyttä, mutta kuitenkin samanaikaisesti jäykkää.

Komposiittilevyistä valmistetut mustat kotelorakenteet korostavat lasien välissä rakennuksen kulmikkaita geometrisiä muotoja. 

PRP toteutti julkisivuverhoukset mattamustalla alumiinikomposiittilevyllä. Yhdessä kohteen pääurakoitsijan ja arkkitehdin kanssa haasteellisista detaljeista saatiin viimeistelty kokonaisuus meren äärelle.

Materiaali:  Mattamustat alumiinikomposiittilevyt

KSSHP SAIRAALA NOVA, JYVÄSKYLÄ

PRP toteutti historiansa suurimman aliurakointikohteen Jyväskylään.

Urakkaan kuuluivat kohdekohtaisesti räätälöidyt ulkosäleseinät, aulatilojen perforoidut profiilipeltiseinät, ulkotilojen alakattojen profiilipellitykset ja alumiinikomposiittikasetit,  yhteismäärältään n. 15 000 m2.

KSSHP Sairaala Nova on PRP:n historian suurin aliurakointikohde Jyväskylässä.
PRP toteutti sairaalaan monipuoliset ja näyttävät julkisivuverhoukset ulkotiloihin ja aulatiloihin räätälöidysti.

Materiaali: Alumiinikomposiittikasetit, perforoidut profiilipeltiseinät, profiilipellitykset, alumiinisäleet.

PERKKAAN KAMPUS, ESPOO

Toimistorakennus Perkkaan Kampuksen näyttävä julkisivu on yhdistelmä korkeakiiltoista pintaa, kaarevia muotoja ja vihreän sävyjen värileikkiä.

PRP toteutti kohteen Reynobond-alumiinikomposiittilevyillä.  Taustarankajärjestelmä oli yhdistelmä erikoisprofiileja sekä säädettäviä osia.

Tilaajana oli Keva ja pääurakoitsijana Hartela Etelä-Suomi.

Espoossa sijaitseva toimistorakennus Perkkaan Kampus on upea, vihreän eri sävyissä kohoava maamerkki. Julkisivutoteutuksen erikoisuutena ovat aidosti kaarevat pinnat, jotka PRP toteutti Reynobond-alumiinikomposiittilevyillä.

Materiaali: Reynobond-alumiinikomposiittilevyt

PROCAB-ÄÄNIERISTYS, TRESTON OY, Jyväskylä

Treston Oy:n tuotantotilan melualtistuksen vähentämiseksi ja työntekijöiden viihtyvyyden varmistamiseksi tarvittiin tehokas ja nopeasti käyttöön saatava äänieristysratkaisu. PRP äänieristi uuden putkisahan äänieristyksen ProCab:illa, joka asennettiin suoraan putkisahan päälle.

ProCab-äänieristysratkaisun asennus on sujuvaa, sillä sen moduulirakenne voidaan räätälöidä tarkasti kohteen mukaan etukäteen.

ProCab on monikäyttöinen teollinen suojausratkaisu, joka soveltuu suojaamaan työntekijöitä niin melulta, ilman epäpuhtauksilta kuin lämpötilan vaihteluilta. ProCab-seinämillä voidaan rakentaa sen mallinen ja kokoinen suoja kuin koneet ja tilat edellyttävät. Myös rakenteen ulkoasu voidaan räätälöidä brändin ilmeen mukaiseksi ja yhteensopivaksi asennuskohteen kanssa. 

Materiaali: Teräspintaiset älymoduulit